Bureauprofiel:

 

Kuen Architecten

Sinds de oprichting in 1991 heeft het bureau aan een grote verscheidenheid van opdrachten gewerkt, variŽrend van nieuwbouw tot renovatie en inrichting.

We hebben ervaring op velerlei terrein, onder meer woningbouw, openbare gebouwen, kantoren, scholen, culturele centra, kerken, winkels, warenhuizen, cafťs, restaurants, productiebedrijven etc.

Met deze ervaring kunnen we de opdrachtgever een compleet pakket van diensten aanbieden. Alle ontwerpen, tekeningen, bestekken en begrotingen worden in eigen huis vervaardigd. In het belang van de kwaliteit van het uiteindelijke product houden wij directievoering, budgetbewaking en toezicht bij voorkeur in eigen hand.

Adres:

Westerweg 37

1447 AA Purmerend

telefoon +31 0299 - 476540

telefax +31 0299 - 476417

Klik hier voor nadere gegevens en routebeschrijving.

Onze visie:

Architectuur gaat om ruimte. In een opdracht wordt gezocht naar een ruimtelijk antwoord op een gestelde opgave. Hierin speelt de beleving van de ruimte bij beweging er doorheen een belangrijke rol.

Voor de ervaring van de ruimte is (dag-)licht noodzakelijk. Met verschillen in lichtsoorten en -kwaliteiten worden diverse sferen in het ontwerp gecreŽerd. In de uitwerking worden contrasten in materiaal en kleur ingezet om het concept te versterken.

Het ruimtelijk concept staat op gespannen voet met de functionele en technische eisen van het plan en de gegeven stedenbouwkundige situatie. Functionele bruikbaarheid van het plan staat echter voorop.

In de zoektocht van het ontwerpproces is een cyclisch verloop te onderkennen. Hierin wordt het gesprek met de opdrachtgever gezien als een stimulerende functie.

Elk project heeft zijn eigen benadering nodig. Tijdens het ontwerpproces worden de voor die opgave benodigde uitdrukkingsmiddelen gezocht. Stijl is daarbij niet het eerste waar we aan denken.